Paprikáš z hlivy
Hliva ustricová je bežne v obchodoch dostupná, ale dá sa nazbierať aj v lese či pri vodných tokoch. Veľa ľudí hlivu aj pestuje doma medzi drevenými pňami. Paprikáš z hlivy ustricovej je nenáročný na prípravu, zvládne to každý. Dá sa podávať aj so zemiakmi, ale najlepší je s kysnutou knedľou.
Recept: Paprikáš z hlivy ustricovej
Suroviny
- 250 g čerstvej hlivy
- 1 cibuľa
- Olej
- Kúsok papriky a 1/2 paradajky (nemusia nutne byť)
- Vegeta
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1 šľahačková smotana
- 1/2 až 1 PL hladkej múky
Postup
- Hlivu dobre umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme podusiť na olej do panvice.
- Pridáme hlivu, kúsok papriky a paradajky a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
- Po udusení pridáme mletú papriku, vegetu, čierne korenie, jemne prisolíme. Trochu ešte podusíme.
- Spravíme zátrepku z smotany a múky, pridáme do panvice a necháme pár minút prevrieť.
- Podľa potreby paprikáš z hlivy dosolíme.
Počet porcií: 4
https://www.fajnrecepty.sk/paprikas-z-hlivy/1512https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/paprikas-z-hlivy.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/paprikas-z-hlivy-180x180.jpgJedlá bez mäsahliva,hubyHliva ustricová je bežne v obchodoch dostupná, ale dá sa nazbierať aj v lese či pri vodných tokoch. Veľa ľudí hlivu aj pestuje doma medzi drevenými pňami. Paprikáš z hlivy ustricovej je nenáročný na prípravu, zvládne to každý. Dá sa podávať aj so zemiakmi, ale najlepší je s kysnutou...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty