Vyprážaný karfiol
Recept: Vyprážaný karfiol
Majú ho radi deti aj dospelí – áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.
Suroviny
- Karfiol
- Soľ
- Hladká múka
- Vajcia
- Olej na vyprážanie
Postup
- Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to polomäkké, pozor nie mäkké, vyberieme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si suroviny na trojobal: hladkú múku, osolené a rozmiešané vajíčka a strúhanku. Rúžičky obalíme v trojobale, ak sú príliš veľké pozdĺžne rozkrojíme.
- Na panvici rozpálime olej a pred vložením do oleja ešte raz obalíme vo vajíčku. Pomaly vyprážame a často obraciame, aby boli časti karfiolu rovnomerne vypražené.
- Vyprážaný karfiol podávame so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-karfiol/225https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol-180x180.jpgJedlá bez mäsakarfiolRecept: Vyprážaný karfiol Majú ho radi deti aj dospelí - áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou. Suroviny Karfiol Soľ Hladká múka Vajcia Olej na vyprážanie Postup Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty