Dusená kapusta je vhodná príloha, napríklad aj k pečenému mäsu. Vhodná je kapusta biela, ale aj červená.
Recept: Dusená kapusta
Suroviny
- 2 stredne veľké cibule
- Olej
- Kapusta
- Soľ
- 1 ČL rasce
- Mleté čierne korenie
- Cukor
- Ocot
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme na dusiť olej do veľkého hrnca.
- Dusíme, kým cibuľa dobre nezvädne, nemala by ale zhnednúť.
- Do hrnca pridáme kapustu nakrájanú na rezance.
- Posolíme a miešame, kým kapusta nepustí šťavu. Ak nepustí, tak podlejeme vodou.
- Pridáme rascu a tiež mierne poprášime mletým čiernym korením.
- Ďalej dusíme pod pokrievkou, kontrolujeme, ak treba podlievame horúcou vodou.
- Po cca. 45 minútach by mala byť kapusta udusená.
- Pridáme cukor, ocot a dochutíme.
Počet porcií: 8