Fajn Recepty

Ako udusiť kapustu

4.8
(18)

Dusená kapusta je vhodná príloha, napríklad aj k pečenému mäsu. Vhodná je kapusta biela, ale aj červená.

Recept: Dusená kapusta

Suroviny

  • 2 stredne veľké cibule
  • Olej
  • Kapusta
  • Soľ
  • 1 ČL rasce
  • Mleté čierne korenie
  • Cukor
  • Ocot


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme na dusiť olej do veľkého hrnca.
  2. Dusíme, kým cibuľa dobre nezvädne, nemala by ale zhnednúť.
  3. Do hrnca pridáme kapustu nakrájanú na rezance.
  4. Posolíme a miešame, kým kapusta nepustí šťavu. Ak nepustí, tak podlejeme vodou.
  5. Pridáme rascu a tiež mierne poprášime mletým čiernym korením.
  6. Ďalej dusíme pod pokrievkou, kontrolujeme, ak treba podlievame horúcou vodou.
  7. Po cca. 45 minútach by mala byť kapusta udusená.
  8. Pridáme cukor, ocot a dochutíme.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 18

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version