4.8
(8)

Recept: Boršč – Ruská polievka

Boršč

Boršč je výborná ruská polievka z cvikly. Pôvodne sme boršč varili podľa iného receptu, ale keď k nám prišla robiť kolegyňa z Ukrajiny, tak ma to naučila tento recept na boršč a musím uznať, že je lepší.

Suroviny

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 3 ks bobkový list
  • 10 zrniek celé čierne korenie
  • 4 ks nové korenie
  • 400 g cvikle
  • 2 veľké mrkvy
  • 2 paradajky
  • 300 g bielej kapusty
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 1PL cukru
  • 1PL octu
  • 4 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ


Postup

  1. Mäso na boršč umyjeme, nakrájame na kocky a dáme do tlakového hrnca. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie. Dáme asi 2 litre vody a varíme pod tlakom. Sem tam kontrolujeme, či je už polomäkké.
  2. Kým sa mäso varí, tak zatiaľ cviklu a mrkvu narajbeme na hrubšie pásiky (jablkové strúhadlo, nie mrkvové). Robíme to v dreze, lebo cviklové kvapky farbia. Nakrájame aj paradajky na kocky a kapustu na rezance.
  3. Keď je mäso polomäkké, tak dáme do vyššieho hrnca na olej nakrájanú cibuľu, trochu popražíme. Pridáme cukor a ocot, tiež popražíme cca. 2 minúty, miešame. Pridáme z tlakového hrnca asi 2 dcl vývaru a dáme tam aj cviklu, kapustu, mrkvu a paradajky. Premiešavame a dusíme, kým nie je zelenina skoro mäkká.
  4. Keď je mäso uvarené a mäkké, pridáme zeleninu do tlakového hrnca, dáme zemiaky nakrájané na kocky a prelisovaný cesnak. Osolíme. Ak treba dolejeme vodu.
  5. Varíme, kým aj zemiaky nezmäknú, ak treba pridáme soľ alebo ocot.
  6. Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom.

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 8

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/borsc/1094https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/borsc-ruska-polievka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/borsc-ruska-polievka-180x180.jpgKucharkaPolievkyRecept: Boršč - Ruská polievka Boršč je výborná ruská polievka z cvikly. Pôvodne sme boršč varili podľa iného receptu, ale keď k nám prišla robiť kolegyňa z Ukrajiny, tak ma to naučila tento recept na boršč a musím uznať, že je lepší. Suroviny 500 g hovädzieho mäsa 3 ks bobkový list ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!