Ak máte pekné bravčové karé alebo stehno a neviete, čo z toho uvariť, máme pre vás dobrý recept. Bravčové mäso na hubách a rasci sa pripravuje veľmi jednoducho. Keďže sa dusí v tlakovom hrnci, tak je hotové naozaj rýchlo. A tá šťava je lahodná, dokonca naše deti volajú bravčové mäso na šťave. Vhodné prílohy sú ryža, zemiaky alebo tarhoňa.
Recept: Bravčové mäso na hubách a rasci
Suroviny
- 1 kg bravčového mäsa, bravčové karé alebo bravčové stehno
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- Olej
- 1 cibuľa
- 150 g šampiňónov či iných čerstvých húb, alebo konzervované šampiňóny, prípadne aj sušené huby vopred namočené v teplej vode
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL rasce
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme.
- Vyklepané rezne osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením.
- Na panvici rozohrejeme olej a rezne z oboch strán prudko opražíme.
- V hrnci, najlepšie tlakovom, opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme huby nakrájané na plátky. Pár minút podusíme.
- Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
- Vložíme opečené mäso a z panvice dáme výpek. Posypeme rascou.
- Podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou. Na konci, keď je mäso už hotové môžeme prípadne dosoliť alebo dať trošku vegety.
- Ak máte radi hustejšiu šťavu, môžete vybrať mäso, poprášiť trochou múky a nechať prevrieť. Potom vložíme mäsa naspäť.
- Podávame s ryžou či zemiakmi, ale kľudne môžete servírovať toto bravčové mäso s tarhoňou.
Počet porcií: 8