Ako pripraviť rezne? A ešte k tomu pečené v rúre? Ak hľadáte recept na bravčové rezne pečené na plechu v rúre, ktoré sú naozaj chutné, nie sú suché, tak máme pre vás nasledovný recept. Pripravujeme z bravčových rezňov, tie sú najlepšie. Super je, že spolu s mäsom sa pečú aj zemiaky, takže je s tým málo roboty.
Recept: Bravčové rezne pečené na plechu v rúre
Suroviny
- 1 kg bravčového mäsa, karé alebo stehno
- 1,5 kg zemiakov
- 2 cibule
- 2 kyslé smotany
- 250 g tvrdého syru
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1/2 ČL provensálskeho korenia
- 2 PL horčice
- Olej
- Olivový olej
Postup
- Bravčové mäso narežeme na rezne a vyklepeme.
- Nasolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime provensálskym korením. Dáme do misky alebo hrnca, pokvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať, kým pripravíme zvyšok. Sem tam premiešame.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a rovnomerne osolíme.
- Cibuľu prekrojíme na polovice a potom každú polovicu priečne nakrájame na plátky.
- Zmiešame obidve smotany s horčicou, pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Dobre premiešame.
- Na vymastený plech dáme najskôr zemiaky. Potom pridáme plátky cibule. Na cibuľu naukladáme mäso. No a nakoniec dáme navrch smotanovú zmes.
- Pečieme prikryté alobalom asi 1 a pol hodiny na 200 °C a potom ešte pol hodiny odkryté.
Počet porcií: 8