Bravčové rezne v citrónovej marináde majú veľmi originálnu a zaujímavú chuť. Pre niekoho neodolateľná lahôdka, pre iného až tak nie. Pustite sa do prípravy a zistite, do ktorej skupiny patríte vy.
Recept: Bravčové rezne v citrónovej marináde
Suroviny
- 600 g bravčového karé
- 1 citrón
- 6 PL lyžíc olivového oleja do marinády
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- 100 ml zeleninového vývaru alebo vyvarená vegeta
- Olej na vyprážanie
- 1 ČL solamylu
Postup
- Pripravíme si marinádu: nastúhame kôru z 1 citróna, pridáme citrónovú šťavu, kôstky vyberieme. Prilejeme olivový olej, poprášime mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
- Rezne vyklepeme na tenko a osolíme. Vložíme do marinády a dáme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
- Mäso vyberieme z marinády a opečieme na panvici na oleji do zlatista.
- Do výpeku s rezňami pridáme zeleninový vývar alebo vyvarenú vegetu, taktiež pridáme zvyšok marinády a necháme chvíľu vrieť.
- Na konci vymiešame Solamyl s malým množstvom vody a pridáme do omáčky, aby sme omáčku zahustili. Necháme prevrieť.
- Podávame s pyré zemiakmi alebo cestovinou.
Počet porcií: 8