Bryndzová nátierka – slovenská probiotická pomazánka z bryndze
Bryndzová nátierka je taká naša slovenská klasika, ktorá by nemala raz za čas chýbať na našom stole. O tom, že je naozaj tradičná svedčí to, že sa podávala už za čias Františka Jozefa :). O zdravotných benefitoch bryndze asi netreba nikoho presviedčať, takže táto nátierka z bryndze je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Samozrejme, je potrebné používať kvalitnú bryndzu.
Recept: Bryndzová nátierka – naša slovenská probiotická pomazánka z bryndze
Suroviny
- 50 gramov masla
- 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
- 125 gramov bryndze
- Pol menšej cibule, môže byť viac aj menej, ako máte radi
- Štipka mletej rasce
- 1 čajovú lyžičku pokrájanej pažítky, ale opäť môžeme dať aj viac, ak máme radi
- Trošku sladkej smotany, ak by bola bryndzová nátierka príliš tuhá
Postup
- Najskôr si necháme zmäknúť maslo v nádobe, kde budeme bryndzovú pomazánku pripravovať.
- Keď je maslo dobre zmäknuté, tak pridáme mletú červenú papriku. Následnedobre “do hladka” premiešame.
- Potom pridáme bryndzu a miešame, kým sa maslo a bryndza “spoja”.
- Cibuľu nakrájame na čo najjemnejšie kocky. Dáme do nádoby. Poprášime štipkou mletej rasce. Pokrájame a pridáme aj pažítku. Posledný krát poriadne premiešame a môžeme servírovať. Podávame s akýmkoľvek pečivom, ktoré máte radi. Môžu byť aj hrianky.
Počet porcií: 6