Recept: Polievka z bryndze
Bryndzová polievka má svoju charakteristickú chuť, ktorá Vás určite prekvapí svojou jemnosťou a zároveň aj miernou bryndzovou pikantnosťou.
Suroviny
- 250 g bryndze
- 1 cibuľa
- 50 g masti alebo olej
- 4 ks zemiakov
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 ČL mletej rasce
- Mleté čierne korenie
- 1 kyslá smotana
- Nasekaná čerstvá pažítka alebo mrazená
Postup
- Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme do zlatista v hrnci, kde budeme bryndzovú polievku variť.
- Pridáme červenú papriku, pomiešame, zalejeme vodou.
- Pridáme bryndzu a zemiaky nakrájané na kocky, mleté čierne korenie a rascu.
- Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
- Po uvarení zemiakov rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- Pridáme smotanu a ešte pomixujeme.
- Podávame s nasekanou pažítkou a krutónmi.
Počet porcií: 8