Výborná cesnaková polievka v tomto recepte sa dá stihnúť za pár minút. Stačí mať doma pár základných surovín každej kuchyne, a keď treba narýchlo navariť polievku, tak je cesnačka ideálnou voľbou. Samozrejme, rýchlu cesnakovú polievku varíme nielen v časovej tiesni, lahodná chuť tejto jednoduchej cesnakovej polievky vás prinúti ju variť častejšie ako by ste si mysleli. Táto vynikajúca cesnaková polievka (cesnačka), je veľmi jednoduchá a rýchla, a teda je vhodná aj pre začínajúcich kuchárov či kuchárky 🙂 .
Recept na cesnakovú polievku doporučujeme do každej kuchyne. A nezabudnite, fantázii sa medze nekladú. Cesnakovú polievku môžete podávať so strúhaným syrom, s opekanými kockami chleba, s nakrájanou žemľou a pod.
Recept: Cesnaková polievka
Suroviny
- 1 malá cibuľa
- Olej
- 8 strúčikov cesnaku
- Hladká múka, asi tak 1/2 PL
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 5 menších zemiakov (najlepšie také, čo sa rozvárajú)
- 3 zrnká nového korenia
- 2 zrnká čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- Soľ, prípadne vegeta
- 1 ČL majoránu
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca na olej popražiť.
- Pridáme 5 strúčikov prelisovaného cesnaku a popražíme, pričom premiešavame, aby sa cesnak neprichytával o dno.
- Poprášime hladkou múkou a premiešame.
- Pridáme mletú červenú papriku a krátko pomiešame.
- Zalejeme vodou, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, čierne aj nové korenie a bobkový list. Osolíme.
- Varíme, kým nie sú zemiaky uvarené. Ak máme také zemiaky čo sa rozvárajú rýchlo, tak ich necháme rozvariť, polievka je potom príjemne hustá.
- Nakoniec dáme prelisovaný zvyšný cesnak a majorán, necháme 3 minúty povrieť a odstavíme z plameňa. Podľa potreby dosolíme, prípadne dáme vegetu.
Počet porcií: 8