Cícerová pomazánka
Recept: Cícerová nátierka
Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač, dopručujem cícerovú nátierku vyskúšať na čerstvo upečené hrianky.
Suroviny
- 400 g cíceru
- 2 strúčiky cesnak
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL sézamovej pasty – tahini
- Šťava z jedného citróna
- Soľ
Postup
- Cícer namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Ja dávam deň pred prípravou cez noc.
- Vodu zlejeme, dáme novú vodu a varíme prikryté, až kým cícer nezmäkne.
- Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, sézamovú pastu a šťavu z citróna. Ponorným mixérom mixujeme, až kým nevznikne jednoliata hladká hmota.
- Podľa chuti dosolíme a ak je veľmi hustá, pridáme po lyžiciach vodu.
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/cicerova-pomazanka/809https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cicerovanatierka-180x180.jpgNátierkyRecept: Cícerová nátierka Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač,...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty