Recept: Cícerová nátierka
Cícerová pomazánka sa volá aj hummus, ale je to naozajstná zdravá pochúťka. Cícer je strukovina, ktorá až tak veľmi nenadúva, takže je vodná aj pre menšie deti a starších ľudí. Najlepšie je natierať pomazánku na pečivo a pridať k tomu veľa čerstvej zeleniny. Ak máte doma toustovač, dopručujem cícerovú nátierku vyskúšať na čerstvo upečené hrianky.
Suroviny
- 400 g cíceru
- 2 strúčiky cesnak
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL sézamovej pasty – tahini
- Šťava z jedného citróna
- Soľ
Postup
- Cícer namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Ja dávam deň pred prípravou cez noc.
- Vodu zlejeme, dáme novú vodu a varíme prikryté, až kým cícer nezmäkne.
- Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, sézamovú pastu a šťavu z citróna. Ponorným mixérom mixujeme, až kým nevznikne jednoliata hladká hmota.
- Podľa chuti dosolíme a ak je veľmi hustá, pridáme po lyžiciach vodu.
Počet porcií: 8