Tento recept na čínu sa môže robiť z kuraťa, ale aj z morčacieho mäsa alebo bravčového mäsa.
Recept: Kura po čínsky
Suroviny
- 1 kura
- 1 PL medu
- 100 g oleja
- 150 g hlávkovej kapusty
- 80 g kukurice
- 80 g hrášku
- 60 g cibule (aj viac)
- Soľ
- Kari korenie
- 4 lyžice sójovej omáčky
Postup
- Kura vykostíme a mäso pokrájame na rezance.
- V hrnci alebo panvici rozpustíme na oleji med. Do karamelu pridáme rezance mäsa a miešajúc opekáme.
- Potom pridáme sójovú omáčku, kari korenie, soľ a opekáme ešte 20 minút. Môžeme podlievať vodou, aby nepriháralo. Prikryté občas premiešame.
- Potom pridáme na rezance nakrájanú kapustu, hrášok a kukuricu. Chvíľu podusíme.
- Na koniec pridáme nakrájanú cibuľu, dobre premiešame. Dáme dole z ohňa a necháme zapariť 10 – 15 minút.
- Podávame s ryžou
Počet porcií: 8