Hľadali sme recept na niečo sladké a svieže zároveň. Citrónovo – jogurtová bábovka je presne to, čo sme od jednoduchého dezertu očakávali. Chuť je jemná, kyslastá po citróne, akoby s jemným tvarohovým nádychom (hoci tam nie je ani štipka tvarohu).
Recept: Citrónovo – jogurtová bábovka
Suroviny
- 2 ks celé vajíčka
- 230 g kryštálového cukru
- 60 ml oleja
- 60 ml citrónovej šťavy (z jedného veľkého citróna)
- Nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 280 g gréckeho bieleho jogurtu
- 260 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Postup
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme olej, citrónovú šťavu (ja som pridala aj dužinu, bolo mi ľúto ju nevyužiť), kôru (pozor! citrón pred postrúhaním poriadne umyjeme pod tečúcou vodou), jogurt, zamiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškoum do pečiva. Opäť premiešame.
- Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť na 170 stupňov asi 55 minút.
Počet porcií: 12