Recept: Cviklový šalát
Nielen dobrý, ale aj zdravý šalát.
Suroviny
- 3 ks cvikly (veľkosti trochu väčšej ako tenisová loptička)
- 3 dcl vody
- 1/2 ČL feniklu
- 1/2 ČL rasce
- Soľ
- Cukor
- Ocot
Postup
- Cviklu dáme do vhodnej nádoby a varíme, kým nezmäkne (skúšame pichať vidličkou). Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
- Potom dáme dole šupku a cviklu nakrájame buď na kocky alebo plátky.
- Pripravíme si nálev: do vriacej vody dáme fenikel, rascu, trošku soli a 2 PL kryštálového cukru. Po asi 4-5 minútach odstavíme a pridáme ocot, tiež 2 PL. (Platí, že koľko cukru, toľko octu.)
- Nálev (nemusí byť vychladený) cez sitko prelejeme na nakrájanú cviklu a necháme chvíľu postáť.
- Kto má rád chren, tak dá do vody aj trošku narajbaného chrenu.
- Dobrú chuť!
Počet porcií: 4