Recept: Fašírky
Suroviny
- 1 kg pomletého pliecka
- 2 staršie rožky
- 0,5-1 dcl mieka
- 1 väčšia cibuľa
- 2 zemiaky
- 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 ČL majoránky
- soľ
- vegeta
- mleté čierne korenie
- 3-4 vajcia
- strúhanka
- olej alebo tuk na vyprážanie
Postup
- Rožky v mlieku jemne namočíme, nemajú byť úplne mokré, len aby sa dali rovnomerne zapracovať do mäsa.
- Cibuľu nastrúhame na strúhadle alebo pokrájame na fakt malé kocky. Taktiež zemiaky porajbeme na strúhadle.
- Poriadne zmiešame vo vhodnej nádobe: mäso, rožky, nastrúhanú cibuľu a zemiaky, prelisovaný cesnak, majoránku (pozor nie viac ako 1/2 ČL, prerážalo by to chuť), vegetu, soľ, vajcia a mleté čierne korenie.
- Z masy formujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji.
- Najprv spravíme jednu na skúšku, či je dosť slaná a pod., a potom dopražíme všetky.
Počet porcií: 8