Recept: Guľášová polievka z bravčového mäsa
Suroviny
- 1 cibuľa
- Olej
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 400 g bravčového mäsa, napr. karé alebo stehno, kto má rád, tak aj niečo mastnejšie
- 8 ks čierneho korenia
- 1/2 ČL mletej alebo celej rasce
- Soľ
- 2 – 3 mrkvy
- 1 väčší petržlen
- 400 g zemiakov (zemiakov dávame toľko, koľko je mäsa)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL hladkej múky
- 2 ČL majoránu
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca (ja varím v tlakovom) na oleji podusiť do sklovita.
- Pridáme mletú červenú papriku a chvíľku pomiešame.
- Pridáme mäso nakrájané na kocky a zatiahneme (čiže najskôr na prudšom plameni orestujeme, až potom dusíme).
- Pridáme korenie, rascu a soľ a chvíľu podusíme, mäso by malo pustiť šťavu.
- Ak treba, podlejeme vodou, a buď dusíme alebo ja dám viac vody a varím v tlakovom hrnci až kým nie je mäso polomäkké.
- Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky, mrkvu a petržlen.
- Pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlen (kto nemá rád, petržlen nekrája, ale dá celý), dolejeme vriacu vodou a varíme, kým nie je zelenina aj mäso úplne mäkké.
- V pohári studenej vody rozmiešame múku a pridáme do guľáša. Necháme cca. 3 minúty prevrieť.
- Do guľášovej polievky pridáme majorán a prelisovaný cesnak a ešte 3 minúty povaríme.
- Odstavíme a necháme pár minút odstáť.
Počet porcií: 10