Fajn Recepty

Guľášová polievka z bravčového mäsa

4.8
(31)

Recept: Guľášová polievka z bravčového mäsa

Guľášová polievka z bravčového mäsa

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 400 g bravčového mäsa, napr. karé alebo stehno, kto má rád, tak aj niečo mastnejšie
  • 8 ks čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej alebo celej rasce
  • Soľ
  • 2 – 3 mrkvy
  • 1 väčší petržlen
  • 400 g zemiakov (zemiakov dávame toľko, koľko je mäsa)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 ČL majoránu


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca (ja varím v tlakovom) na oleji podusiť do sklovita.
  2. Pridáme mletú červenú papriku a chvíľku pomiešame.
  3. Pridáme mäso nakrájané na kocky a zatiahneme (čiže najskôr na prudšom plameni orestujeme, až potom dusíme).
  4. Pridáme korenie, rascu a soľ a chvíľu podusíme, mäso by malo pustiť šťavu.
  5. Ak treba, podlejeme vodou, a buď dusíme alebo ja dám viac vody a varím v tlakovom hrnci až kým nie je mäso polomäkké.
  6. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zemiaky, mrkvu a petržlen.
  7. Pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlen (kto nemá rád, petržlen nekrája, ale dá celý), dolejeme vriacu vodou a varíme, kým nie je zelenina aj mäso úplne mäkké.
  8. V pohári studenej vody rozmiešame múku a pridáme do guľáša. Necháme cca. 3 minúty prevrieť.
  9. Do guľášovej polievky pridáme majorán a prelisovaný cesnak a ešte 3 minúty povaríme.
  10. Odstavíme a necháme pár minút odstáť.

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 31

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version