Hokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj iné bylinky.
Recept: Polievka z tekvice hokkaido
Suroviny
- 1 cibuľa
- 4 mrkvy
- 2 zemiaky
- Hokkaido tekvica
- Olej
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 šľahačková smotana
- Slnečnicové semiačka
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca speniť na olej.
- Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiaky nakrájané na kocky.
- Hokkaido tekvicu zbavíme šupky, potom ju rozrežeme na polovice a lyžicou vydlabeme dužinu s jadierkami. Nakrájame je na menšie časti.
- Nakrájanú tekvicu pridáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
- Potom odstavíme z plameňa a zeleninu rozmixujeme.
- Dáme opäť na plameň a pridáme smotanu. Necháme pár minút vrieť.
- Hokkaido polievku podávame posypanú so slnečnicovými semiačkami.
Počet porcií: 8