Ak máte radi hrnčekové recepty, tak okrem obľúbeného receptu na Zebru – hrnčekový koláč vyskúšajteaj recept na Hrnčekovú bábovku. Tento recept je na väčšiu bábovkovú formu, ak máte menšiu, tak suroviny merajte menším hrnčekom.
Recept: Hrnčeková bábovka
Suroviny
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 a pol hrnčeka kryštálového cukru
- 1 a pol hrnčeka acidofilného mlieka
- ¾ hrnčeka oleja
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 kávová lyžička kakaa
- Posekaná horká čokoláda, množstvo podľa chuti
Postup
- Kryštálový cukor a vanilkový cukor vymiešame s vajíčkami do penista.
- Pridáme acidofilné mlieko a olej a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva.
- Polku cesta vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a čokoládu. Tiež vylejeme do formy.
- Pečieme na 180 °C aspoň 45 minút, potom pomocou špáradla alebo špajdle kontrolujeme, kým sa bábovka nedopečie.
Počet porcií: 12