Tento hrnčekový čokoládový koláč je jednoduchý, krásny a skladá sa iba z niekoľkých surovín. Je príkladom toho, ako sa dá jednoducho, rýchlo a ľahko pripraviť skutočná pochúťka, ktorá poteší celú rodinu. Odporúčam vždy používať tmavú čokoládu s najmenej 70 percentami kakaa, aby nebol granko koláč príliš sladký. Vychutnáte si ho ku kávičke alebo aj na raňajky:)
Toto množstvo surovín je na menší plech veľkosti cca 30 cm x 25 cm.
Recept: Hrnčekový koláč s grankom a mandľami
Suroviny
- 5 vajec
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček granka
- 1 hrnček oleja
- 1 prášok do pečiva
- Čokoláda na varenie
- Maslo
- Lekvár, lepší je kyslejší
Postup
- Vajcia rozbijeme do vhodnej nádoby, kde sa bude robiť cesto.
- Pridáme sypké suroviny, teda: cukor, múku, prášok do pečiva a granko.
- Vlejeme olej.
- Suroviny spracujeme na hladké cesto.
- Vymastený plech vysypeme múkou a dáme do neho cesto.
- Dáme piecť na vrchný a spodný ohrev na 180 °C.
- Po upečení plech vyberieme a necháme trochu vychladnúť. Potom na koláč natrieme vrstvu lekváru.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Čokoládovú polevu dáme na koláč a posypeme sekanými mandľami.
- Necháme vychladnúť, aby čokoládová poleva dobre stuhla.
Počet porcií: 20
Pozrite si, ako sa robí hrnčekový granko koláč