Recept: Hubová polievka
Suroviny
- 1 cibuľa
- Olej
- 200 g čerstvých hríbov alebo suchohríbov (možno použiť aj namočené sušené alebo mrazené v primeranom množstve)
- 2 väčšie zemiaky
- 3 ks nového korenia
- 5 ks celé čierne korenie
- 4 ks bobkový list
- 1/4 – 1/2 ČL mletej červenej papriky
- Soľ
- 1 ČL majoránky
- 2 PL kyslej smotany
- 150 ml mlieka
- 1 PL hladkej múky
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji.
- Huby nakrájame na plátky. Zemiaky na menšie kocky.
- Huby pridáme k cibuli a dusíme. Keď pustia šťavu, pridáme mletú červenú papriku a nakrájané zemiaky.
- Poprášime hladkou múkou. Premiešame a zalejeme vodou. Pridáme soľ, nové korenie, čierne korenie, bobkový list.
- Necháme variť, až kým sú huby a zemiaky mäkké.
- Pripravíme zátrepku zo smotany, hladkej múky a mlieka. Cez sitko pridáme do hrnca. Necháme priviesť do varu. Potom hneď pridáme majoránku.
- Necháme 5 minút vrieť.
Počet porcií: 8