Tento lahodný likér sme u nás tradične popíjali počas prípravy štedrovečerného menu a všetko sa nám darilo akosi ľahšie a bez nervov 🙂
Nezabudnite však na dôležitú vec, že írsky smotanový krém treba pripraviť aspoň 3 týždne vopred (ideálne aj mesiac), aby sa chute dobre prepojili.
Ak vám vydrží v chladničke, dá sa piť až do apríla 🙂
Ešte malá rada na záver – keď budete otvárať horúce salko, dajte si veľký pozor, okrem toho, že je veľmi horúce, môže začať prudko tiecť z konzervy. Preto konzervu otvárajte veľmi pomaly a opatrne a nad misou – ak sa aj salko začne hneď valiť z konzervy, bude tiecť do misy.
Recept: Írský smotanový krém
Suroviny
- 2 ks salko v konzerve
- 1 ks mandľový puding (mám osvedčený Dr. Oetker)
- 1/2 l mlieka
- Kryštálový cukor
- 1/2 l rumu
Postup
- Do vriacej vody dáme variť zavreté konzervy salka. Necháme na malom ohni variť 2 hodiny v hrnci s pokrievkou
- Medzitým si uvaríme puding podľa návodu na sáčku. Necháme ho vychladiť, ale nezabudnime ho často premiešať, aby sa neutvorila na vrchu tá pudingová koža.
- V mixéri (stačí ponorný mixér) zmiešame jemne vychladené salko s pudingom a postupne prilievame rum.
- Necháme 3 týždne postáť v chladničke, nech sa všetky chute spoja.
- Na zdravíčko!
Počet porcií: 10