Jednoduchá čína
Nie je to vôbec náročné navariť dobré mäso po čínsky, zvládne to aj začiatočníčka.
Recept: Mäso po čínsky jednoducho
Suroviny
- 600 g bravčového karé (môže byť aj iné mäso)
- Olej
- 2 PL včelieho medu
- 1/2 ČL kari korenia
- Soľ
- 2 PL sójovej omáčky
- cca. 1/2 kg mrazenej čínskej zmesy (ja používam tú čo je na fotke, kupujem v Lidli)
- 1/2 šálky kukurice
Postup
- Mäso na čínu umyjeme, ak treba odblaníme. Pokrájame na rezance alebo kocky.
- Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme 2 PL včelieho medu. Miešame chvíľu na miernom ohni, med začne jemne karamelizovať a to dodá jedlu super chuť!
- Potom pridáme mäso a opražíme, mäso pustí aj šťavu. Keď je mäso opražené, tak jemne osolíme a pridáme 2 PL sójovej omáčky a 1/2 ČL kari korenia.
- Podlievame a dusíme, kým nie je mäso skoro mäkké.
- Potom pridáme mrazenú čínsku zmes a kukuricu a dodusíme, kým nie je mäso aj zmes mäkké.
- Podávame s ryžou.
- Dobrú chuť!
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 1 hodina 20 minút
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/jednoducha-cina/274https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cina_maso_recept.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/cina_maso_recept-180x180.jpgJedlá z mäsaNie je to vôbec náročné navariť dobré mäso po čínsky, zvládne to aj začiatočníčka. Recept: Mäso po čínsky jednoducho Suroviny 600 g bravčového karé (môže byť aj iné mäso) Olej 2 PL včelieho medu 1/2 ČL kari korenia Soľ 2 PL sójovej omáčky cca. 1/2 kg mrazenej čínskej zmesy (ja používam...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty
Výborná čína! Doteraz som nepoužívala zeleninu mrazenú zo sáčku, ale toto sa naozaj oplatí! Do čínskeho jedla idú aj tie ich hubky, takže v tomto sáčku je ich tak akurát.
Teraz mali v Lidli akciu na rôzne sójové omáčky, nemá niekto prehľad, ktorá je najlepšia? A nie len na čínske jedlo?
Toto zvládnem aj ja 🙂