Jednoduchá čína
Nie je to vôbec náročné navariť dobré mäso po čínsky, zvládne to aj začiatočníčka.
Recept: Mäso po čínsky jednoducho
Suroviny
- 600 g bravčového karé (môže byť aj iné mäso)
- Olej
- 2 PL včelieho medu
- 1/2 ČL kari korenia
- Soľ
- 2 PL sójovej omáčky
- cca. 1/2 kg mrazenej čínskej zmesy (ja používam tú čo je na fotke, kupujem v Lidli)
- 1/2 šálky kukurice
Postup
- Mäso na čínu umyjeme, ak treba odblaníme. Pokrájame na rezance alebo kocky.
- Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme 2 PL včelieho medu. Miešame chvíľu na miernom ohni, med začne jemne karamelizovať a to dodá jedlu super chuť!
- Potom pridáme mäso a opražíme, mäso pustí aj šťavu. Keď je mäso opražené, tak jemne osolíme a pridáme 2 PL sójovej omáčky a 1/2 ČL kari korenia.
- Podlievame a dusíme, kým nie je mäso skoro mäkké.
- Potom pridáme mrazenú čínsku zmes a kukuricu a dodusíme, kým nie je mäso aj zmes mäkké.
- Podávame s ryžou.
- Dobrú chuť!
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 1 hodina 20 minút
Počet porcií: 8

Výborná čína! Doteraz som nepoužívala zeleninu mrazenú zo sáčku, ale toto sa naozaj oplatí! Do čínskeho jedla idú aj tie ich hubky, takže v tomto sáčku je ich tak akurát.
Teraz mali v Lidli akciu na rôzne sójové omáčky, nemá niekto prehľad, ktorá je najlepšia? A nie len na čínske jedlo?
Toto zvládnem aj ja 🙂