Fajn Recepty

Karfiolová polievka

4.9
(51)

Karfiolovú polievku môžete po uvarení rozmixovať ručným ponorným mixérom a vznikne lahodne chutná Krémová karfiolová polievka. Mixujeme tak, aby zopár kúskov zemiakov a tiež karfiolu ostali nepomixované. Krémová karfiolová polievka vyzerá tak, ako vidíte na poslednom obrázku v bielom tanieri.

Recept: Karfiolová polievka

Suroviny

  • 1 karfiol čerstvý alebo vrecko mrazeného
  • 1 PL masla
  • 4 zemiaky
  • 1PL hladkej múky
  • 120 ml smotany na varenie
  • Voda
  • Na hrot noža postrúhaného muškátového orechu
  • Soľ
  • Petržlenová vňať


Postup

  1. Do hrnca dáme ružičky karfiolu, hlúbik vyrežeme a nedávame.
  2. Zemiaky nakrájame na kocky a tiež dáme do hrnca.
  3. Pridáme vodu, studenú alebo aj horúcu, je to jedno. Voda by mala akurát zakrývať karfiol a zemiaky. Zatiaľ nesolíme.
  4. Necháme vrieť na malom plameni, kým zemiaky aj karfiol nezmäknú.
  5. Pripravíme zápražku na masle. Nenecháme ju zhnednúť, má byť svetlá. Pridáme smotanu a cca 1 dcl vody. Do karfiolovej polievky prilejeme zápražku cez sitko (ja to nerobím, ide to aj bez sitka).
  6. Necháme variť, kým nie sú karfiol aj zemiaky úplne dovarené.
  7. Pridáme muškátový orech a nasekanú petržlenovú vňať (alebo sušenú). Osolíme, necháme 2 minúty povrieť a odstavíme z plameňa. Podľa potreby karfiolovú polievku dosolíme.

Počet porcií: 8


Karfiolová krémová polievka

Ako som už v úvode tohto receptu spomenula, veľmi podobne sa varí aj krémová karfiolová polievka. Keďže túto polievočku máme veľmi radi, tak sme pra vás pripravili aj video recept, aby ste videli ako sa varí. Je to naozaj v podstate to isté, len pred koncom varenia polievku pomixujeme.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 51

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version