Výborný koláč, ktorý sa dá robiť s ľubovoľným ovocím, napríklad čučoriedkami, malinami, jahodami a pod.
Recept: Koláč s drobným ovocím a mascarpone
Suroviny
Cesto:
- 200 g polohrubej múky
- 1 PL kypriaceho prášku
- 100 g zmäknutého masla
- 20 g vanilkového cukru
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajce
Plnka:
- 250 g Mascarpone
- Šťava z 1/2 citróna
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL kryštálového cukru
- 300 g malého ovocia (čučoriedky, jahody, maliny a pod) – čerstvé alebo zavárané či mrazené
Postup
- Najskôr pripravíme cesto. Preosiatu polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme cukor, vajce a zmäknuté maslo. Miesime, kým nevznikne cesto.
- Odložíme na chvíľu do chladničky.
- Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, citrónovej šťavy, vajca a cukru. Dobre spracujeme na jednoliatu masu ručne alebo ručným či elektrickým šľahačom .
- Vymastíme maslom kruhový pekáč s polomerom cca 26 cm.
- Cesto dáme v rovnomernej vrstve do pekáča. Okraje trošku vyvýšime.
- Na cesto nanesieme plnku a posypeme pripraveným ovocím.
- Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
- Po upečení vyberieme a necháme dobre vychladnúť.
Počet porcií: 8