Recept: Koložvárska kapusta
Suroviny
- 1 kg kyslej kapusty
- 700 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka ryže
- 2 cibule
- Olej alebo bravčová masť
- Mletá sladká červená paprika
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml kyslej smotany
Postup
- Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a dusíme, kým nie je mäso udusené. Občas premiešame a podlievame vodou, aby neprihorelo.
- Medzi tým si v druhom hrnci popražíme 1 nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu, ktorú sme premyli, aby nebola príliš kyslá. Pridáme 1 ČL mletej červenej papriky, premiešame a podlejeme. Dusíme, kým nie je kapusta mäkká. Pozor, aby sa nerozvarila!
- V treťom hrnci uvaríme ryžu.
- Všetko premiešame, dáme rovnomerne na plech. Navrch rozotrieme kyslú smotanu.
- Pečieme na 190 – 200 °C, kým sa koložvárska kapusta nezapečie.
- Podávame s pyré zemiakmi.
Počet porcií: 8