Recept: Kura zapekané so zemiakmi a šampiňónmi
Suroviny
- 1 Kura
- 1 kg zemiakov (alebo podľa veľkosti pekáča)
- 1 cibuľa
- 1 sladká alebo šľahačková smotana
- 200 – 250 g čerstvých šampiňónov (ak nie sú čerstvé, môžu byť aj z konzervy)
- 1/2 ČL rasce
- Soľ
- Mletá červená paprika
- 1 ČL Vegety
- Mleté čierne korenie
- Maslo, prípadne olej
Postup
- Kura naporcujeme, nasolíme, jemne pokoreníme a porášime mletou červenou paprikou.
- Nakrájame zemiaky, šampiňóny a do panvice cibuľu.
- Na masle opražíme cibuľu, pridáme šampiňóny a dusíme cca. 10 minút.
- Pripravíme si veľkú zapekaciu misu alebo pekáč. Dáme do nej zemiaky, naporcované kura a zmes cibule a šampiňónov. Premiešane.
- Dáme zovrieť 1 – 1,5 dcl vody s vegetou. Necháme prevrieť. Takto pripravenou zálievkou polejeme kura.
- Dáme piecť do rúry zohriatej na 200 °C. Pečieme prikryté.
- Keď je mäso takmer mäkké, zalejeme smotanou a necháme odkryté zapiecť.
Počet porcií: 6