Výhodou tohto receptu na kuracie placky je, že naložené mäso nemusíte upiecť celé, ale kľudne vydrží v chladničke a môžete ho pripraviť aj na druhý deň čerstvé.
Nevadí, ak sa vám mäsková placka v panvici rozpadne na jednotlivé rezančeky… po orestovaní ich môžete položiť na opraženú tortillu, pridať čerstvú zeleninu, jogurtovo-cesnakový dip, chilli… a máte parádne druhé jedlo, ktorým nepohrdne ani náročný stravník (hladoš, ktorý s vami zdieľa spoločnú domácnosť) 🙂
Recept: Kuracie placky
Suroviny
- 1 kg kuracie prsia pokrájané na rezančeky
- 3 ks vajcia (rozmiešame ich v mise)
- 5 PL olej
- 5 PL sójová omáčka
- cca 1/2 póru nakrájaného nadrobno
- 1 ČL mletá červená paprika
- 1 ČL kari korenie
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 2 ČL soľ
- 5 PL zemiakový škrob
Postup
- Deň vopred (večer) si do nádoby pripravíme marinádu (zmiešame vajcia, olej, sójovú omáčku, nakrájaný pór, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ a zemiakový škrob), do ktorej vložíme mäsko a poriadne premiešame (môžeme aj rukami). Nádobu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke odpočívať cez noc (alebo aspoň 6 hodín).
- Na druhý deň dávame lyžicou na panvicu menšie placky, doporučujem dať na panvicu aj olej. Ten je síce v marináde, ale aby sa nám mäsko neprilepilo.
- Opečieme z každej strany cca 3-4 minútky (oheň ani slabý ani silný). Ak nechcete priveľmi upratovať po varení, prikryte panvicu pokrievkou pri pečení 🙂 Ja na to vždy zabudnem, a potom si s hlbokým povzdychom spomeniem na to, čo ma čaká 🙂
- Mäsko podávame s pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, dusenou zeleninou…. každému, čo je milé, kuracie placky chutia so všetkým. Dobrú chuť!
Počet porcií: 8
Nech sa pči pozrite si video recept na kuracie placky. Nezabudnite napísať komentár, ako vám chutilo a poteší aj palec hore 🙂 Máte radi YouTube? Tak sa prihláste sa na odber kanála Fajn Recepty.