Recept: Kuracie prsia po gemersky
Zhrnutie: Ďalší vynikajúci recept na kuracie prsia, tentokrát so šunkou a sladkou kukuricou
Suroviny
- 0,5 kg kuracích pŕs
- 150 g šunky
- 2 PL masla
- 0,2 dcl kukurice, buď z konzervy alebo mrazenej
- 1 Cibuľa
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL kečupu
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 sladká smotana
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky. Šunku nakrájame na malé štvorce, tak na cca. 1 cm.
- V panvici na 1 PL masla speníme cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme kuracie prsia, soľ, poprášime korením a opražíme.
- Keď sa mäso “uzavrie”, tak dáme aj kukuricu, šunku, Kečup a 2 PL sójovej omáčky. Spolu to prikryté dusíme a sem tam premiešame. Ak treba, podlievame vodou.
- Dusíme, kým kuracie prsia nezmäknú. Potom prilejeme smotanu a pridáme 1 PL masla. Chvíľu podusíme a odstavíme.
- Kuracie prsia po gemersky podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Počet porcií: 6