Recept: Domáce lečo
Suroviny
- 0,5 kg papriky
- 300 g paradajok, dobre dozretých
- 1 väčšia cibuľa
- Soľ
- 1 vajce
- Olej alebo bravčová masť
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici speníme na oleji alebo na masti.
- Papriku nakrájame na rezance. Pridáme k cibuli a 5 minút podusíme.
- Paradajky (na lečo sú vhodnejšie mäkké, ale nie prezreté) nakrájame na kúsky. Pridáme do panvice a dusíme spolu s paprikou, kým paprika nezmäkne a voda z paradajok sa neodparí. Ak by bolo ale treba, tak jemne podlejeme vodou.
- Nakoniec pridáme 1 vajce, osolíme a miešame až kým nie je domáce lečo hotové.
- Necháme dôjsť prikryté, kým nevychladne.
- Domáce lečo podávame s pečivom alebo zemiakmi. Vhodné sú kyslá prílohy.
Počet porcií: 4