Losos s pórom na smotane
Losos s pórom na smotane je taký trošku nezvyčajný spôsob úpravy ryby na Slovensku, u nás sa väčšinou ryby vyprážajú alebo pečú. Ak máte chuť na zmenu, tak určite vyskúšajte. Alebo vyskúšajte vyprážaného lososa.
Recept: Losos s pórom na smotane
Suroviny
- 500 g lososa
- 500 g zemiakov
- 1 pór
- 2 smotany na varenie
- 2 ČL mletej červenej papriky (sladkej)
- 1 PL hladkej múky
- Soľ
- Maslo
Postup
- Zemiaky načistíme a nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé.
- Lososa pokrájame na kocky, jemne osolíme a pomúčime. Ja to robím tak, že dám do taniera múku a tie kocky rovnomerne zo všetkých strán múkou obalím.
- Pór nakrájame na koliečka.
- Zemiaky dáme predvariť, aby boli polomäkké. Kontrolujeme tak, že do nich pichneme vidličkou. Po predvarení scedíme.
- Vo vhodnej panvici rozpustíme maslo, vložíme kúsky lososa a opečieme. Na konci poprášime mletou červenou paprikou.
- Pridáme zemiaky s pórom a smotanou. Dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.
- Podľa chuti dodolíme.
- Môžeme ozdobiť kúskami citrónu alebo bazalky.
Počet porcií: 6
https://www.fajnrecepty.sk/losos-s-porom-na-smotane/1610https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/losos-porom-na-smotane.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/losos-porom-na-smotane-180x180.jpgRybyLosos s pórom na smotane je taký trošku nezvyčajný spôsob úpravy ryby na Slovensku, u nás sa väčšinou ryby vyprážajú alebo pečú. Ak máte chuť na zmenu, tak určite vyskúšajte. Alebo vyskúšajte vyprážaného lososa. Recept: Losos s pórom na smotane Suroviny 500 g lososa 500 g zemiakov 1 pór 2...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty