Losos s pórom na smotane je taký trošku nezvyčajný spôsob úpravy ryby na Slovensku, u nás sa väčšinou ryby vyprážajú alebo pečú. Ak máte chuť na zmenu, tak určite vyskúšajte. Alebo vyskúšajte vyprážaného lososa.
Recept: Losos s pórom na smotane
Suroviny
- 500 g lososa
- 500 g zemiakov
- 1 pór
- 2 smotany na varenie
- 2 ČL mletej červenej papriky (sladkej)
- 1 PL hladkej múky
- Soľ
- Maslo
Postup
- Zemiaky načistíme a nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé.
- Lososa pokrájame na kocky, jemne osolíme a pomúčime. Ja to robím tak, že dám do taniera múku a tie kocky rovnomerne zo všetkých strán múkou obalím.
- Pór nakrájame na koliečka.
- Zemiaky dáme predvariť, aby boli polomäkké. Kontrolujeme tak, že do nich pichneme vidličkou. Po predvarení scedíme.
- Vo vhodnej panvici rozpustíme maslo, vložíme kúsky lososa a opečieme. Na konci poprášime mletou červenou paprikou.
- Pridáme zemiaky s pórom a smotanou. Dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.
- Podľa chuti dodolíme.
- Môžeme ozdobiť kúskami citrónu alebo bazalky.
Počet porcií: 6