Fajn Recepty

Losos s pórom na smotane

4.8
(29)

Losos s pórom na smotane je taký trošku nezvyčajný spôsob úpravy ryby na Slovensku, u nás sa väčšinou ryby vyprážajú alebo pečú. Ak máte chuť na zmenu, tak určite vyskúšajte. Alebo vyskúšajte vyprážaného lososa.

Recept: Losos s pórom na smotane

Suroviny

  • 500 g lososa
  • 500 g zemiakov
  • 1 pór
  • 2 smotany na varenie
  • 2 ČL mletej červenej papriky (sladkej)
  • 1 PL hladkej múky
  • Soľ
  • Maslo


Postup

  1. Zemiaky načistíme a nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé.
  2. Lososa pokrájame na kocky, jemne osolíme a pomúčime. Ja to robím tak, že dám do taniera múku a tie kocky rovnomerne zo všetkých strán múkou obalím.
  3. Pór nakrájame na koliečka.
  4. Zemiaky dáme predvariť, aby boli polomäkké. Kontrolujeme tak, že do nich pichneme vidličkou. Po predvarení scedíme.
  5. Vo vhodnej panvici rozpustíme maslo, vložíme kúsky lososa a opečieme. Na konci poprášime mletou červenou paprikou.
  6. Pridáme zemiaky s pórom a smotanou. Dusíme pod pokrievkou asi 30 minút.
  7. Podľa chuti dodolíme.
  8. Môžeme ozdobiť kúskami citrónu alebo bazalky.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 29

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version