Recept: Mäso zapečené v tekvici
Suroviny
- 1 cibuľa
- 500 g mletého bravčového mäsa
- Olej
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- Soľ
- 1 ČL mletej červenej papriky
- Mleté čierne korenie – na špic noža
- Tekvica
- 1 PL sušených húb až kým nebude m
- Vegeta
- Olivový olej
- Tvrdý syr
Postup
- Sušené huby namočíme na 15 minút.
- Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme. Huby nakrájame na drobno a podusíme chvíľu s cibuľou.
- Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku. Potom mäso a mleté čierne korenie.
- Dusíme, až kým nie je mäso mäkké.
- Tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vnútro vydlabeme.
- Vnútrajšok potrieme olivovým olejom, posolíme a povegetíme.
- Vložíme do vnútra tekvice zmes poduseného mäsa s hubami.
- Pečieme prikryté vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút cca 200°C.
- Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, ktorý sa pekne zapečie.
- Podávame s ryžou alebo zemiakmi, či už obyčajnými alebo zapečenými.
Počet porcií: 8