Medovníky
Výborné medovníky podľa tohto receptu nie sú po upečení tvrdé, ale mäkké, a netreba ich nechať odstáť. Môžu sa teda ihneď konzumovať.
Recept: Medovníky
Suroviny
- 35 dkg hladkej múky T650
- 15 dkg jemného kryštálového cukru
- 2 malé vajcia
- 1 kopcová čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 zarovnaná čajová lyžica mletej škorice
- Na špic noža mletých klinčekov
- 2 polievkové lyžice zarovnané medu
- 7 dkg Hery alebo Visy
- Vlašské alebo liekové orechy, rozpolené mandle a pod.
Postup
- Zmiešame všetky práškové suroviny v nádobe.
- Pridáme Visu alebo Heru. Opäť dobre premiešame a rukami spracujeme na rovnomernú sypkú hmotu.
- Pridáme 2 celé vajcia a 2 PL medu a spracujeme na cesto.
- Cesto vložíme do mikroténového sáčku a necháme ho odstáť najmenej 24 hodín v chladničke.
- Z cesta vyvaľkáme plát hrubý cca 0,3 – 0,4 cm a vykrojíme požadované tvary (treba dobre pomúčiť dosku).
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orieškom, mandľou a podobne.
- Pečieme najskôr 3 – 4 minúty na 180 – 190 °C spodný aj vrchný ohrev, potom znížime teplotu na 160 °C a necháme iba vrchný ohrev a dopečieme do zlatista. Pozor, rýchlo prihoria, treba sledovať.
Počet porcií: 20
Dobrú chuť s receptom na medovníky!
https://www.fajnrecepty.sk/medovniky/2225https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vianocne-medovniky.jpg?v=1576767323https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vianocne-medovniky-180x180.jpg?v=1576767323Koláče, zákuskymedovníkyVýborné medovníky podľa tohto receptu nie sú po upečení tvrdé, ale mäkké, a netreba ich nechať odstáť. Môžu sa teda ihneď konzumovať. Recept: Medovníky Suroviny 35 dkg hladkej múky T650 15 dkg jemného kryštálového cukru 2 malé vajcia 1 kopcová čajová lyžička sódy bikarbóny 1 zarovnaná čajová lyžica mletej škorice ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty