Chutná a veľmi sýta, to je mexická fazuľa Chilli Sin Carne. Vôbec nie je potrebné, aby bola štipľavá, vtedy z receptu vynechajte kajenskú papričku. Tá kyslá smotana ako príloha je vážne fantastická, aj keď samozrejme v Mexiku kedysi kyslú smotanu nemali.
Recept: Mexická fazuľa – Chilli Sin Carne
Suroviny
- 300 g fazule, lepšia je taká väčšia
- 3 PL oleja
- 5 cibúľ
- 5 väčších strúčikov cesnaku
- 1/2 ČL rasce
- 1 ČL mletej červenej sladkej papriky
- 1/4 ČL koriandru
- 6 ks nové korenie
- 1 chilli alebo kajenská paprička (to je to isté)
- 4 PL sójovej omáčky
- 500 g paradajkového pyré (pretlak v PET obale)
- Vegeta
- Soľ
- Oregano
Postup
- Fazuľu namočíme do studenej vody na 5 – 8 hodín.
- Do veľkého hrnca dáme variť odkvapkanú fazuľu.
- Na panvici rozhorúčime olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pražíme na malom ohni, asi 20 minút.
- Pridáme do panvice s cibuľou (nie do hrnca s fazuľou) rascu, mletú papriku, koriander, nové korenie, papričku a ešte chvíľku popražíme.
- Pridáme sójovú omáčku a paradajkové pyré a varíme, až kým nevznikne hustá masa. Stále musíme miešať.
- Keď je masa zhustnutá, preložíme ju do hrnca s fazuľou, pridáme vegetu, soľ a oregano a varíme na slabom plameni, kým nie je fazuľa makká.
- Môžeme podávať s kyslou smotanou.
Počet porcií: 12