Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka. V každej časti talianska sa pripravuje s miernymi obmenami. My vám prinášame overený recept, ktorý využíva už pripravený, správne namiešaný zeleninový mix, ku ktorému sa pridá zopár ingrediencií a výborná minestrone je navarená.
Recept: Minestrone – talianska zeleninová polievka
Suroviny
- Olivový olej
- 1 cibuľa2 strúčiky cesnaku
- 1 kg Mrazená zelenina Minestrone
- 1 konzerva drvených alebo krájaných paradajok, lúpané
- 1/2 ČL provensálskych bylín
- Soľ
- Cukor – nemusí byť
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a vo väčšom hrnci speníme na olivovom oleji.
- Pridáme pretlačený cesnak a ešte minútu dve popražíme.
- Pridáme mrazenú polievkovú zeleninu Minestrone a za občasného miešania podusíme prikryté asi 5 minút.
- Pridáme konzervu lúpaných krájaných alebo drvených paradajok, dolejeme vodu a varíme na malom plameni asi 40 minút.
- Keď je zelenina mäkká, tak osolíme, pridáme trošku medzi prsty provensálskych bylín a pár minút ešte necháme prevrieť.
- Podľa potreby dochutíme, ak sme mali kyslejšie paradajky, tak môžeme polievku minestrone dochutiť cukrom.
Počet porcií: 10