Fajn Recepty

Musaka

Musaka
4.9
(19)

Recept: Musaka


Musaka je jedlo z Balkánskeho polostrova. Je veľa variant ako sa dá urobiť. Tento recept na musaku má moja mama od kolegu z Bulharska. Bulharská musaka sa pečie so zemiakmi a je naozaj vynikajúca.

Suroviny

  • 500g mletého hovädzieho mäsa, nie suché, môže byť aj zmiešanina bravčoviny a hovädziny
  • 1 veľká cibuľa
  • Bravčová masť alebo olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 5 PL kečupu
  • 3 paradajky
  • 1 ČL vegety
  • 2,5 – 3 kg zemiakov
  • 2 dcl šľahačkovej smotany
  • 2 dcl mlieka
  • 3 vajcia
  • 1PL hladkej múky
  • 1PL nasekanej petržlenovej vňate


Postup

  1. Rozohrejeme bravčovú masť alebo olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Popražíme a pridáme mleté mäso a dusíme prikryté. Premiešavame.
  2. Po polhodinke mäso osolíme, dáme vegetu, poprášime mletým čiernym korením, zamiešame. Pridáme kečup a nakrájané praradajky. Dusíme ešte asi pol hodiny.
  3. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme. Dáme jednu vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa, znovu zemiaky a mäso a navrch ešte jednu vrstvu zemiakov. Pokvapkáme 2 PL oleja.
  4. Rúru zapneme na 200 stupňov, spodný aj vrchný ohrev. Dáme piecť na 40 minút. Ku koncu kontrolujeme, aby sa musaka nepripiekla. Pečieme, kým nie sú zemiaky takmer upečené.
  5. Zmiešame (rozhabarkujeme) 1 PL hladkej múky, smotanu, mlieko, vajcia a petržlenovú vňať. Nalejeme na zemiaky, necháme iba horný ohrev a dopečieme.
  6. Dobrú chuť!

Počet porcií: 12


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 19

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version