Recept: Paprikáš z kuracích pŕs so smotanou
Suroviny
- 800 g kuracieho mäsa (najlepšie kuracie prsia)
- 1 väčšia cibuľa
- Olej
- Soľ
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 paradajky
- 1/2 papriky
- 1 PL hladkej múky
- 1 šľahačková smotana
Postup
- Mäso na paprikáš vyumývame a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme, premiešame, pridáme 1 PL oleja a opäť premiešame. Necháme postáť cca. 30 min.
- Zatiaľ opražíme cibuľu do zlatista, pridáme paradajku, papriku a mletú červenú papriku. Pridáme mäso a dobre premiešame.
- Dusíme, kým nie je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame.
- Keď je mäso mäkké, urobíme zátrepku zo smotany a hladkej múky. Cez sitko pridáme k mäsu a 5 – 10 minút necháme prevrieť na slabom plameni. Podľa chuti dosolíme.
- Ak je paprikáš príliš hustý, pridáme po lyžiciach mlieko na zriedenie.
- Paprikáš podávame s cestovinou.
Počet porcií: 8