Kapustová polievka na sladko s paradajkovým pretlakom je pochúťkou v našej rodine už dlho. Včera boli v Stupave Dni zelá – tak som si na ňu spomenula a dnes som Paradajkovú kapustu navarila. Nasledovný recept je veľmi jednoduchý a polievka je rýchlo spravená.
Recept: Paradajková kapusta
Suroviny
- 1/2 strednej kapusty
- Soľ
- 1/2 ČL mletej alebo drvenej rasce
- Mleté čierne korenie
- 200 ml paradajkového pretlaku
- Olej alebo masť
- 1 PL hladkej múky
- 1 malá cibuľa
- Cukor
- Ocot
Postup
- Kapustu očistíme a nakrájame na nie veľmi dlhé rezance. Dáme do hrnca, jemne poprášime mletým čiernym korením, pridáme rascu a soľ a zalejeme vodou, najlepšie vriacou.
- Pridáme paradajkový pretlak a varíme na malom ohni, kým nie je kapusta mäkká.
- Spravíme zápražku, do ktorej dáme na jemno nakrájanú cibuľu a pridáme do polievky. Necháme prevrieť 2 – 3 minúty a odstavíme.
- Paradajkovú kapustu dochutíme cukrom, ak treba, tak máličko octu.
Počet porcií: 12