Jednoduchý recept na klasickú slovenskú paradajkovú polievku varenú z paradajkových pretlakov. Určite vyskúšajte aj Taliansku paradajkovú polievku, ktorá sa varí z celých alebo lúpaných paradajok.
Recept: Paradajková polievka
Suroviny
- 2 PL oleja
- 1/2 PL múky
- 1/4 ČL mletej červenej papriky
- Voda
- 500 g paradajkového pretlaku
- Cukor
- Soľ
- Nastrúhaný syr
Postup
- Na oleji pripravíme slabú zápražku.
- Pridáme trošku červenej papriky a zalejeme vodou, dobre pomiešame.
- Pridáme paradajkový pretlak a privedieme do varu.
- Varíme asi 25 – 30 minút.
- Potom polievku odstavíme z plameňa a pridáme cukor a soľ. Ochutnávame a dochucujeme soľou a cukrom podľa potreby.
- Paradajkovú polievku podávame s nastrúhaným syrom, napríklad eidamom.
Počet porcií: 8