Fajn Recepty

Pečená cvikla

4.8
(13)

Pečená cvikla sa používa ako príloha k obľúbeným mäsovým jedlám alebo aj ako surovina do rôznych šalátov. Pokojne ju zmiešajte aj s čerstvou zeleninou či pečenou paprikou. Cvikla je zdravá surovina krásnej vône, chuti a farby, ktorú stačí dochutiť lyžičkou kyslej smotany, a pochopíte, čo vám doteraz chýbalo 🙂

Recept: Pečená cvikla

Suroviny

  • 1 kg cvikly
  • Soľ
  • 1 ČL mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej


Postup

  1. Cviklu zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky do nádoby v ktorej sa bude piecť.
  2. Osolíme, pridáme mletú rascu a jemne poprášime mletým čiernym korením.
  3. Pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame, aby sa suroviny rovnomerne premiešali.
  4. Pečieme prikryté na 180 stupňoch. Ak je potrebné, tak trošku podlievame.
  5. Cviklu pečieme asi 1 – 1,5 hodiny, kým nezmäkne.
  6. Podľa potreby dosolíme.

Počet porcií: 8


Keď čakáte návštevu, tak musíte trošku popremýšľať, čo navariť. Aby to bolo aj chutné a zároveň aj originálne, malo by to aj dobre vyzerať, a ideálne nech jedlo obsahuje aj vitamíny alebo iné zdraviu prospešné látky. Samozrejme, trošku nezdravého, napríklad hranolky, zase vyžadujú deti. Prinášame vám nápad na servírovanie pečenej cvikly s mozzarellou a hranolkami. Namiesto mozzarelly môže byť pečená repa podávaná aj s balkánskym syrom.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 13

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version