Recept: Pečené kačacie prsia so zeleninou
Suroviny
- 2 kačacie prsia s kožou
- Grilovacie korenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olivový olej
- 1 cibuľa
- 2 stredné mrkvy
- Cuketa
- 120 g cherry paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ČL mletej sladkej papriky
- 100 g mrazeného hrášku
Postup
- Kačacie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme grilovacím korením.
- Dáme piecť zakryté do rúry, pečieme pri 180 °C cca. jednu hodinu.
- Kým sa kačacie prsia pečú, tak medzitým v panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu, osolíme a jemne okoreníme mletým čiernym korením.
- Pridáme pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú cuketu. Dusíme do mäkka.
- Pridáme hrášok a nakoniec cherry paradajky, ešte chvíľku dusíme a potom odstavíme z ohňa.
- Upečené kačacie prsia aj s kožou narežeme na kocky a pridáme k zeleninovej zmesi. Pridáme tam aj výpek z kačacích pŕs a premiešame.
- Môžeme podávať s ryžou či zemiakmi, pečenými alebo aj varenými. Ak máte radi cestoviny, chutí to aj s cestovinami výborne.
Počet porcií: 4