O tom, že upiecť výborné pečené bravčové karé nie je žiadna veľká veda, vás presvedčí aj tento recept.
Recept: Pečené bravčové karé
Suroviny
- 1 kg karé bez kosti
- 5 PL olivového alebo slnečnicového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL drvenej rasce alebo mletej
- 1 ČL vegety
- 1 ČL grilovacieho korenia
- 1/2 ČL soli
Postup
- Najskôr si pripravíme vo vhodnej nádobe marinádu: všetky sypké prísady zmiešame v oleji, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.
- Mäso umyjeme a dáme do marinády. Poobraciame ho alebo polejeme, aby bolo celé pomarinované. Prikryjeme nádobu a dáme do chledničky odstáť aspoň na dve hodiny (Môže byť aj celú noc). Obraciame, nech sa marináda všade dostane.
- Na vhodný pekáč dáme mäso aj s marinádou a dáme prikryté piecť. Polievame vodou a stále polievame.
- Pečieme, kým nie je mäso mäkké.
Počet porcií: 8