Pečené králičie chrbty – recept do rúry
Pečené králičie chrbty pripravíte rýchlo, vôbec sa pri tom nenarobíte. Večer sa nasolia, okorenia a na druhý deň upečú. Keďže králičie mäso je chudé a neobsahuje veľa tuku, tak sa pripravujú so slaninkou. Tá dodá mäsu z králika nielen výbornú chuť, ale aj trošku tuku. Ale samozrejme, ak chcete zdravšiu alternatívu, môžete piecť aj bez nej. Keďže králičie chrbty je najchudšie mäso z králika, môžete pred koncom pečenia pridať pár plátkov masla.
Recept: Pečené králičie chrbty
Suroviny
- 500 gramov králičie chrbty
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olivový olej
- Prerastená slaninka nakrájaná na tenké plátky alebo oravská či anglická slanina (Nemusí byť, ak nemáte radi)
- Medzi prsty rozmarínu
Postup
- Králičie chrbty osolíme a okoreníme. Ak budeme dávať slaninku, tak so soľou opatrne, aj tá dodá slanú chuť. Dáme do jánskej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Marinujeme aspoň dve hodiny, ideálne, ak dáme prikryté na celú noc do chladničky.
- Pred pečením králičie chrbty obtočíme plátkom slaninky.
- Jemne posypeme rozmarínom. Nepreháňame, je to viac kvôli vôni ako kvôli chuti 🙂
- Pečieme na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.
Počet porcií: 4
https://www.fajnrecepty.sk/pecene-kralicie-chrbty-recept-do-rury/3420https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kralicie-chrbty.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kralicie-chrbty-180x180.jpgJedlá z mäsaPečené králičie chrbty pripravíte rýchlo, vôbec sa pri tom nenarobíte. Večer sa nasolia, okorenia a na druhý deň upečú. Keďže králičie mäso je chudé a neobsahuje veľa tuku, tak sa pripravujú so slaninkou. Tá dodá mäsu z králika nielen výbornú chuť, ale aj trošku tuku. Ale samozrejme, ak chcete...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty