Chcete pripraviť jedlo, ktoré je nielen chutné ale aj krásne? Pečené kuracie prsia s pórovou omáčkou je náš tip pre Vás. Zároveň je aj zdravé a vďaka póru má veľmi jemnú a špecifickú chuť.
Recept: Pečené kuracie prsia s pórovou omáčkou
Suroviny
- 6 kusov kuracích pŕs s kožou, nie veľmi veľké
- 1 malý pór
- 0,5 dcl bieleho vína
- 0,25 l vývaru alebo kocku bujónu
- 1/4 l kyslej pochúťkovej smotany
- 1/2 citrónu na šťavu
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Postup
- Pór si očistíme a prekrojíme na dve časti.
- Časť pri koreni (tú “belšiu”) rozkrojíme priečne, a nakrájame na rezance. Ak sa rozhodnete pre kolieska, nič sa nestane :). Povaríme v osolenej vode pár minút. Cez sitko, radšej umelohmotné ako kovové, scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme na sitku steiecť vodu.
- Druhú časť póru nakrájame na kocky. V hrnci dáme vývar alebo bujón zovrieť, pridáme víno a kocky póru.
- Varíme do 5 minút max. a pridáme smotanu. Ešte minútku povaríme a dáme dole z plameňa.
- Ručným mixérom dôkladne pomixujeme. Potom pridáme pór zo sitka.Pridáme soľ, mleté korenie a šťavu z citróna (radšej po malých dávkach, ochutnávame priebežne, aby sme to neprehnali).
- Kuracie prsia bez kosti posolíme, jemne okoreníme a popražíme v panvici na rozpálenom oleji. Pražíme aj s jednej aj s druhej strany.
- Potom prikryjeme a necháme pod pokrievkou dopiecť na slabom plameni. Kontrolujeme.
- Pred podávaním mäso priečne narežeme, dáme na tanier. Omáčku pridáme vedľa kuracích pŕs alebo aj cez ne. Vhodná príloha je ryža.
Počet porcií: 4