Pečené kuracie rezne sú oveľa zdravšou alternatívou ku klasicky vyprážaným. Nemusíte stáť pri panvici a vyprážať, stačí dať do rúry a jeden krát otočiť. Preto sú kuracie rezne na plechu vhodné aj pre lenivá gazdinky, ale zároveň aj pre tie usilovné. Dajú ich piecť a zatiaľ si porobia niečo iné 🙂
Kuracie rezne na plechu podávame so zemiakmi alebo ryžou. Samozrejme lahodné sú aj so zemiakovým šalátom, ale ten nerobíme každý víkend 🙂 Ak rezne na plechu servírujete s ryžou alebo zemiakmi, nezabudnite na čerstvú zeleninu alebo nejaký šalát z nej.
Recept: Pečené kuracie rezne na plechu
Suroviny
- 700 g kuracích pŕs
- Soľ
- 1 ČL mletá červená paprika
- Hladká múka
- Vajcia
- Strúhanka
- Olej
Postup
- Kuracie rezne prerežeme na tenšie plátky a jemne vyklepeme.
- Dáme ich do misky do ktorej dáme 1 zarovnanú čajovú lyžičku soli aj mletú papriku a dobre premiešame.
- Veľký plech potrieme olejom.
- Rezne klasicky obalíme v trojobale, teda hladká múka, vyšľahané vajíčko s troškou soli a strúhanka.
- Obalené rezne pokladieme na plech.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Rezne potrieme alebo pokvapkáme olejom a vložíme do pece.
- Pečieme vrchný a spodný ohrev 20 minút, potom otočíme a ešte pečieme 20 minút. Ak treba tak aj viac, poznáme podľa farby.
Počet porcií: 6
Máme aj video recept na kuracie rezne na plechu
Na našom YouTube kanáli FajnRecepty máme aj video recept, ktorý vám s potešením prinášame aj na tejto stránke. Ak dávate prednosť pozeraniu ako sa to robí pred čítaním, nech sa páči. 🙂
Ak máte radi bravčové rezne
Ak máte radšej bravčové mäso, máme pre vás dobrú správu. Veľmi podobne sa robia aj Bravčové rezne pečené na plechu v rúre. Pozrite si môj recept a uvidíte, že ich môžeme pripravovať nielen z kuraciny ale aj z bravčoviny. Ten zemiakový šalát, čo som spomínala je k bravčovým snáď ešte chutnejší 🙂