Recept: Praženica z húb
Hubovú praženicu môžeme robiť aj zo šampiňónov alebo hlivy, ale nám viac chutí z čerstvo nazbieraných lesných húb. Huby v lese radi zbierame a tak ako všetci hubári máme aj my nesmiernu radosť, keď sa hubačka vydarí. No a okrem tej radosti máme radi rôzne hubové špeciality, ktoré si z úlovku pripravujeme. Tak ako je napríklad v tomto recepte. Praženica z húb sa ale môže pripraviť aj z hlivy alebo šampiňónov, teda húb, ktoré kúpite v obchode. Napríklad vtedy, keď nie je sezóna alebo jednoducho nerastú 🙂 .
Suroviny
- Huby
- Olej
- 1 stredné cibuľa
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- Mleté čierne korenie
- Mletá alebo drvená rasca
- 1/2 PL masla
- Vajcia
Postup
- Huby očistíme a narežeme na menšie časti, ja krájam na plátky.
- Na oleji podusíme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mletú červenú papriku a krátko pomiešame.
- Dáme na cibuľu huby, poprášime jemne korením, pridáme aj rascu. Dusíme a podľa potreby podlievame vodou.
- Keď sú huby udusené, tak pridáme maslo. Po roztopení masla pridáme vajcia a osolíme.
- Miešame, kým nie je hubová praženica hotová.
Počet porcií: 4
Video recept ako sa robí hubová praženica
Huby nielen radi zbierame, ale ich aj pripravujeme na rôzne spôsoby. Praženica z čerstvých húb je síce veľmi jednoduchý recept, ale veríme, že náš video recept vám spraví radosť a radi si ho pozriete na Youtube. Budeme radi, ak nám napíšete komentár (napríklad, či vám chutí viac zo suchohríbov či z kuriatok) alebo sa prihlásite na odber. Ak by ste mali chuť na polievku z húb tak sa inšpirujte receptom na polievku z čerstvých húb. Taktiež vám odporúčame vyskúšať bravčové mäso na hubách, je to fantastický obed alebo aj sýta večera.