Patrilo by sa povedať, že pravá praženica sa robí výlučne na masle, tak ako je to uvedené v tomto recepte. Každý, kto praženicu jedol vo Francúzku vie, o čom píšem. – Toto nám napísala pani Gabika. A my s ňou veľmi radi súhlasíme.
Recept: Praženica
Suroviny
- 1/2 PL masla
- 6 vajec
- Soľ
Postup
- Na panvici roztopíme a rozhorúčime maslo. Dáme pozor aby sme neprepálili.
- Vajcia rozbijeme do misky.
- Keď je maslo rozpálené, vajcia vylejeme do panvice. Rovnomerne osolíme.
- Na stíšenom plameni premiešavame. Kontrolujeme, kedy sa praženica dorobí.
- Z panvice ihneď servírujeme, lebo by praženica na panvici, ktorá je stále rozhorúčená, zbytočne stvrdla.
- Podávame s pečivom a oblohou zo zeleniny, kyslých uhoriek, čalamády a pod.
Počet porcií: 2