Pamätáte si na malé roztomilé cookies z vaječného bielka, ktoré sme ako malé deti vždy radi jedli? Keď zostal vaječný bielok, piekli sa tieto sladké kvapky – puserlíky. Keď si ich dáte do úst a stlačíte na podnebí, mali by sa jednoducho rozpustiť bez toho, aby vám v ústach zostal pocit cukru alebo bielka. Ak robíte také puserlíky, tak viete, že ste ich urobili správne.
Recept: Koláč z bielka – Puserlíky
Suroviny
- 4 vaječné bielky
- 25 dkg jemného kryštálového cukru
Postup
- V šľahači vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
- Pridáme polovicu cukru a znovu dobre vyšľaháme.
- Do hmoty pridáme druhú polovicu cukru a už len vareškou zapracujeme.
- Na papierom vyložený plech lyžicou vyberáme a kladieme úhľadné foremné kôpky (voláme aj pusinky 🙂 ).
- Dáme do rúry na 150°C a pečieme až kým puserlíky nezružovejú.
Počet porcií: 4