Tento šalát z jemnej salámy nesmie takmer nikdy chýbať na stole, keď máme návštevu. Naši kamaráti si ho obľúbili, jeme ho väčšinou iba tak, urobím obloženú misu, nakrájam pečivo a spoločne hodujeme (aj pri dobrom vínku alebo niečom tvrdšom :-)) Ja chilli nedávam, ale ak máte sladký kečup, trošičku štipľavého doporučujem. Dobrú chuť 🙂
Recept: Šalát z jemnej salámy
Suroviny
- 0,5 kg jemnej salámy nakrájanej na tenké plátky
- 4-5 kyslých uhoriek
- 2 cibule
- konzerva šampiňónov (cca 350 g)
- Podľa potreby soľ, chilli korenie
Nálev:
- 3 dcl kečupu
- 2 PL horčice
- 4 PL oleja
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
- Salámu pokrájame na tenké pásiky, uhorky, cibuľu a šampiňóny nadrobno. Všetko spolu premiešame vo väčšej mise.
- V druhej nádobe zmiešame kečup, horčicu, olej a pretlačené strúčiky cesnaku a pridáme k pokrájaným surovinám. Poriadne premiešame, dochutíme soľou, chilli korením a dáme do chladničky na pár hodín, nech sa chute spoja.
- Podávame len tak s pečivom, alebo ako prílohu k mäsu.
Počet porcií: 8